Een keuken waarbij we echt “out of the box” mochten denken

Wat mooi als mensen bij je komen en durven kiezen wat je niet vaak zal zien. Geen standaard keuken gaven ze aan, maar wat dan wel wisten ze nog niet. Verras ons maar……

Heerlijk om “out of the box” te denken. Dus de wensen even in het kort….. 1* Graag een decor wat niet zomaar iedereen heeft….. 2* Een groot vrijstaand gasfornuis….. 3* Een keukeneiland…..4* Massief eiken werkbladen.

Tijdens een afspraak in de showroom kwamen er steeds meer enthousiaste ideeën naar boven. Na het kiezen van de materialen deze out off the box keuken ontworpen.

Een keukeneiland maakt het toch altijd weer gezellig

De klant houdt van bakken en koken en wilde daarom lekker een eiland waar ze heerlijk bezig kan zijn. Door het grote vrijstaande gasfornuis heb je natuurlijk ook ruime ovens tot je beschikking.

Er is gekozen voor Fenix Verde, ultra mat en fingerproof plaatmateriaal. Als tegenhanger kozen we voor Forest Green van Decolegno. De kleuren vinden elkaar hier mooi in terug. Als kers op de taart het grote zwarte vrijstaande fornuis in combinatie met massief eiken keukenbladen.

Plaatmateriaal met een massief Eiken Blad

Er werd gekozen voor dikke massief eiken keukenbladen. Hout is een natuurlijk product. De houttekening en kleur maken van elke keuken iets bijzonders. Afwijkingen in de structuur en/of kleur – bijv. door verschillende licht- en zoninwerking – zijn karakteristiek voor het natuurproduct. Om deze te reinigen is het voldoende om de oppervlakken met een licht natte doek in de richting van de nerf af te nemen. Zo wordt het vuil uit de poriën van het hout geveegd. Als (levend) product komt hout in beweging als het blootgesteld wordt aan extreem vochtige of extreem droge lucht. Ondanks hoogwaardige lakbescherming zet hout uit of krimpt het.

Het resultaat

Een natuurlijke bijzondere keuken om heerlijk te kunnen vertoeven. Kijk ook eens naar de afzuigkappen boven het eiland die tevens dienst doen als lampen(kappen).

Een overzicht van de keuken