Blogs

Bij Hout en Vorm vinden we het belangrijk om je te inspireren op het gebied van interieur. Onze interieur blogs geven je handige tips en nieuwtjes over allerlei onderwerpen die met wonen en interieur te maken hebben.

Zonverbrand eiken, geen enkel tafelblad is hetzelfde

Zonverbrand eiken is zeer oud hout wat vaak afkomstig is uit oude huizen en schuren. Door de jarenlange blootstelling aan de weersinvloeden krijgt het hout de bijzondere uitstraling. Elk tafelblad is daardoor uniek van samenstelling. Het hout is allemaal kunstmatig gedroogd, spijkervrij gemaakt en behandeld tegen houtworm. Het tafelblad is soms voorzien van grote gaten. Dit zijn vaak de plaatsen waar de verbindingen hebben gezeten. Indien de gaten te groot zijn vullen wij die, indien gewenst,

Lees meer

Kiezen voor een massief eiken badkamermeubel

Een massief eiken badmeubel, waarom zou je hiervoor kiezen?.
Hout geeft een fijne rustige uitstraling in de badkamer. Maar er is meer…..
Hout zorgt ook voor warmte en sfeer.
Hout heeft weinig onderhoud nodig.
Hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling.
Hout geeft de “spa sfeer”. 
Zorg er wel voor dat je voldoende ventileert want dit komt de levensduur van een massief eiken badmeubel ten goede. Belangrijk is natuurlijk dat het eiken badmeubel goed behandeld wordt en dan heb je jaren lang plezier van een mooie,

Lees meer

Kleur in je huis

Waarom kiezen voor de kleur groen. Groen zorgt voor een verfrissend en ontspannend effect. In de snelle wereld waar we momenteel in leven kan groen ons afremmen. Bovendien haalt groen buiten naar binnen.

Nu denk je hoe pas ik groen toe in mijn interieur. Een voor de hand liggende manier is natuurlijk met planten. Tegenwoordig zie je ze veelal hangend of mooi in groepjes bij elkaar afwisselend van groot naar klein. Beschik je niet over groene vingers,

Lees meer

De kleur blauw

Zoals misschien al is opgevallen zien we in 2020 bij de woon- en lifestyle-trends veelal de kleur blauw. Waarom kiezen zoveel mensen voor blauw. Blauw kenmerkt zich door de woorden trendy, tijdloos en vooral rustgevend. Daarnaast past blauw ook heel mooi in een stoer interieur, maar ook bij industrieel en Scandinavisch. De Scandinavische kleuren laten zich uitstekend mengen met cognac en blauw. Het stoere interieur is een echte blikvanger in de combinatie blauw, staal, houtkleur en zwart.

Lees meer
Showroom

Geplukt Antoinet van Eijk

Ze groeide op in Someren maar verhuisde voor de liefde naar Venray. Daar begon ze een nieuw leven waarin creativiteit een grote rol speelt. Ze verruilde haar kantoorbaan voor haar grootste passie: interieur ontwerpen. Haar hobby groeide uit tot een fulltime baan.
Lees meer

Wabi-Sabi – Kunst van imperfectie

kern van het Japanse begrip wabi-sabi kun je omschrijven als niets is af, niets is perfect en niets in eeuwig. Wabi-sabi maakt het leven lichter. daarmee vervangt deze nieuwe trend het kille, minimalistische en strakke interieur.
Lees meer
interieurschets

Uniek interieur met handgemaakte meubels

Jouw interieur is iets dat persoonlijk is. Je persoonlijke smaak, wensen en voorkeuren staan bij het inrichten centraal Dan is het toch helemaal niet vreemd dat je jezelf niet helemaal kunt vinden in de standaard meubelen die verkocht worden in de winkels op de woonboulevard?
Lees meer

Interesse in onze maatwerk meubels?

Spreken onze producten u aan? Graag maken we een afspraak om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.