De keuken als blikvanger van de woning

De eigenaren van een vrijstaande woning in Ysselsteyn hadden aannemersbedrijf Teunissen ingeschakeld om hun woning te verbouwen. Onderdeel van deze verbouwing was het ontwerpen, maken en plaatsen van een nieuwe keuken.

Door onze eerdere samenwerking met Aannemersbedrijf Teunissen werd het verzoek aan ons gedaan dit samen met hen op te pakken. En dat deden wij met veel plezier.

Een keukeneiland als wens

Zoals altijd, zijn wij in gesprek gegaan met de klant om de wensen en behoeften duidelijk te krijgen. Zo was een van de belangrijkste wensen de uitstraling van een stoere, echte houten keuken. Sfeer, gezelligheid, lades, goede inbouwapparatuur waren allemaal wensen die voorbij kwamen. Wij zijn aan de slag gegaan en hebben een ontwerp gemaakt.

Dit ontwerp heeft geleid tot een hele warme en sfeervolle keuken waar het gehele gezin gezellig samen kan zijn.

Balkeiken fineer en keramiek blad

Het keukeneiland is geheel voorzien van ruime lades en er ligt een Dekton Kira Natural Keramiek blad van 40 mm dik op. Het zichtwerk is uitgevoerd in balkeiken fineer, voorzien van een matte 2K lak. Een 2K lak bestaat uit 2 componenten die bijzonder sterk is. In de koffienis hebben we gekozen voor Green Forest HPL van Decolegno. Dit is een speelse onderbreking van de gehele kastenwand.

Inbouw stopcontacten aan zijkant eiland

Het was niet wenselijk om stopcontacten in het keukenblad te maken dus hebben we gekozen om 2 keer een contactdoos te plaatsen aan de zijkant van het eiland. Niet alleen een mooie maar ook zeer efficiënte oplossing.

Eilandwand met geïntegreerde stopcontacten

Het resultaat

Het resultaat is een stoere, ruime en praktische keuken, voorzien van veel opbergruimte, passend in de totale aanbouw.

Een overzicht van de keuken

Balkeiken fineer kastenwand en kookeiland
Stoere stalen grepen, passend bij het eiken
Veel softclose lades van BLUM
Stoere hanglamp
Open vakken uitgevoerd in HPL van Decolegno
Forest Green HPL
Grote Siemens oven, 60 cm hoog