Een eiland als keuken of een prachtig keukeneiland

De eigenaren van een vrijstaande woning in Horst hadden Aannemersbedrijf Teunissen ingeschakeld om hun woning te verbouwen. Onderdeel van deze verbouwing was het ontwerpen, maken en plaatsen van een nieuwe keuken.

Door onze eerdere samenwerking met aannemer Teunissen werd het verzoek aan ons gedaan dit samen met hen op te pakken. En dat deden wij met veel plezier.

Een keukeneiland als wens

Zoals altijd, zijn wij in gesprek gegaan met de klant in Horst om de wensen en behoeften inzichtelijk te krijgen. Zo was een van de belangrijkste wensen, naast specifieke inbouwapparatuur, het realiseren van een groot keukeneiland voor voldoende werkruimte maar ook om de ruimte op een mooie wijze te vullen. Bovendien moesten er voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Maar die mochten eigenlijk niet zichtbaar zijn. De sfeer moest warm maar ook modern landelijk zijn. Wij zijn aan de slag gegaan en het ontwerp heeft geleid tot een hele mooie moderne maar ook rustieke keuken.

Kasteeleiken fineer en werkblad van keramiek

Het keukeneiland is maar liefst 4 meter lang geworden en heeft een Dekton Kelya Natural Keramiek blad van 20 mm dik. De fronten van het eiland zijn uitgevoerd in kasteeleiken fineer, voorzien van een matte 2K blanke lak. Een 2K lak bestaat uit 2 componenten die samen zorgen voor een krasvaste en sterke afwerklaag. Als overig plaatmateriaal hebben we van Decolegno de U129 Sable decorplaat gebruikt. Dit materiaal is sterk en ziet er uit als zwart gespoten fineer. De besteklades hebben we verwerkt als binnenlades.

Inbouw stopcontacten bij lades

Aan de wens voor voldoende maar niet zichtbare stopcontacten, hebben we kunnen voldoen door deze in te bouwen achter de lades. Niet alleen een mooie maar ook zeer efficiënte oplossing. Keukenlade met geïntegreerde stopcontacten.


Ingebouwde stopcontact in keukenlade | Hout en Vorm
Keukenlade met geïntegreerde stopcontacten

Het resultaat

Het resultaat is een strakke moderne keuken die ondanks de afmetingen rustig oogt. Leuke toevoeging is het stalen frame boven het eiland met inbouw ledspots. Mooi detail wat de keuken onderscheidt? Doorlopende nerf van zowel het fineer als de decorplaat.

Het was het wederom zeer fijn samenwerken met Aannemersbedrijf Teunissen. De klant is zeer tevreden en zal lang gaan genieten van deze mooie, ruime en praktische keuken.

Een overzicht van de keuken